websikehealthcheck
websikehealthcheck

Rólam

A felépéseken és koncerteken szeretném megmutatni és átadni a hallgatóimnak azt, amit a jazz jelent számomra: egyfajta időutazást a 30-as évek swing korszakába.

Gáspár Szilvi vagyok, jazz énekesnő. Már 4 évesen operabérletet kaptam a szüleimtől, ezért zene már egészen korán fontos része lett az életemnek. Hosszú éveken át képeztem magam, és tanultam elismert művészektől, így sokak számára egyértelműnek tűnhetett, hogy az énekesi pályát választom. Ennek ellenére kerestem az utam, több irányba is elindultam, végül azonban mindig a zenéhez kanyarodott vissza az életem, egész pontosan a jazzhez. Kerestem önmagam, többek közt ez vezetett a színészképzéshez, a színháztörténeti tanulmányokhoz is, de rá kellett jönnöm, hogy a színház is csak a zenén keresztül érdekel. A jazz-nek hála beutazhattam Európát és számos országban adhattam át azt, amit az éneklés jelent nekem. Ezek a nemzetközi sikerek pedig mind megerősítettek abban, hogy jó úton járok.

Gáspár Szilvi Jazz Band

Az egyetemi (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem) évek alatt felfedeztem, hogy bármennyire is szeretek egyedül énekelni, egy jó csapatban érzem igazán jól magam, így tudom átadni azt az üzenetet a közönségemnek, amit a jazz képvisel. Így alakult meg 2 jazz szakos barátom (Horváth Bence: zongora, Fonay Tibor: basszus gitár) közreműködésével a Gáspár Szilvi Jazz Band, és működik a mai napig.
Általában azért hívnak minket koncertekre és fellépésekre, mert nagyon színes és változatos a repertoárunk. Az örökzöld jazz slágerek mellett saját dalokat is játszunk egyedi, ránk jellemző hangzásvilággal, melyben a jazz mellett a soul, a funky és a latin zene elemei is fellelhetők.

Hallgasd meg a legnépszerűbb dalainkat! Meghallgatom