websikehealthcheck
websikehealthcheck

Egyéb

Milyen érzés szombat este megtudni,hogy másnap Te énekled a Himnuszt a bajnoki döntőn?

 

19619708_1539829662717111_585963012_o„Az élet tele van meglepetésekkel… Nemrég tudtam meg,hogy a ma esti Alba Fehérvár bajnoki döntő előtt engem kértek fel,hogy a Himnuszt énekeljem élő adásban a 2500 fős már most minden jegy a mérkőzésre elkelt Alba Regia Sportcsarnokban,melyet az M4 közvetített. Négy mérkőzésen már túl van az Alba Fehérvár – Falco Vulcano Energia KC kosárlabda csapat

Engedjétek meg nekem hogy fehérváriként azt mondjam Hajrá Alba! Hajrá Fehérvár!!!”

Fotó: Simon Erika

Nos e facebook postom óta már sok víz folyt le a Dunán..Drágajó Mesterem szokta az ilyen szituációkat halálugrásnak nevezni..Nos szerintem adneralin fröccsként is definiálhatnánk ezeket a helyzeteket .Tény és való,hogy én mégis nagyon élvezem és hálás vagyok minden kihívásért,mert rengeteget tanulok,tapasztalok általuk.

Meglepő felkérés

Nem véletlenül mondják, hogy a legjobb dolgok az életünkben, amikre később igazán büszkén, boldogan tekintünk vissza, nos, ezek többnyire a komfortzónánkon kívül várnak ránk… Olyan dolgok, amiktől bár elsőre meglepődünk vagy kicsit még akár meg is riadunk mégis jobbá és örömtelibbé teszik az életünket..Én sem vagyok ezzel másképp. Először meglepődök, kicsit még meg is rémülök. De aztán rögtön arra is gondolok, hogy megpróbálom legyőzni ezt a félelmet és mivel nagyon várom és örülök ennek a váratlan helyzetnek, hiszen imádok énekelni, a zene az éltető elemem, mi lenne, ha a zenéért most is szembenéznék ezzel a kihívással és csak úgy fognám magam és bátran belevágnék?

Isten, álld meg a magyart

A Himnuszt kiskorom óta milliárdszor énekeltem már kórussal, ünnepekkor, és még számtalan helyzetben, de egyedül még soha életemben…Túl nagy tisztelet és érzelmi kötődés él bennem  Erkel Ferenc e dala iránt. Ezért nem jutott még eszembe magamtól elénekelni sok ,pláne nem 2500 ember előtt..Most viszont egyetlen estém maradt mindezt átgondolni és másnap már dalolás..A döntésem eredményét már ismeritek…Igent mondtam.

Sokan kérdeztétek, hogy milyen érzés volt?

Sound check a csarnokban

A mikrofonom mindig mindenhova magammal viszem,mint egy jó barátot hiszen az évek során nagyon összenőttünk,általa tudom,hogy olyan hang szólal meg ,amit már ismerek és szeretem a hangzását. Nos itt egy szivaccsal körbefont mikrofont kaptam rögtön a kezembe József hangosítótól akinél amikor felvetettem, hogy mi lenne ha inkább az én mikrofonom használnánk, a lehető leghatározottabban közölte, hogy mindez nem lehetséges,mert ő ezt a mikrofont tudja csak kihangosítani. Jazz dallal énekeltem be, az Alba Regia Sportcsarnok kellős közepén. József  egy pontra mutatott,hogy ott fogok állni. A szurkolók már ekkor nagyon kedvesen megtapsolták a hangbeállós dalt, ezért küldtem nekik pár puszit egy kézmozdulattal, majd szaladtam átöltözni, hiszen itt a kezdés szempontjából a másodperc töredéke is számít.

A kenguru gratulál

Nyakamba egy Alba Fehérvár sálat kaptam a fekete-fehér koktélruhámhoz stólaként. Gyors öltözés, majd visszaszaladás következett a megbeszélt időpontban. Majd máris indulás és Himnusz. Az elején felhördült rám a Falco szurkolótábor  látva a szervezőktől kapott Alba Fehérvár sálat-stólát a vállamon, de a Himnuszunk végére érve már ők is ezerrel mosolyogtak rám, megérezték azt,amit teljes átéléssel próbáltam átadni nekik,hogy a Himnusz mindenkié. Katartikus érzés volt énekelni és ennyi embert éneklésre bíztatva együtt énekelni .Úgy éreztem magam mintha félig ott lennék, a másik felem pedig kívülről látná, ahogy ott állok és ez a sok szurkoló lélek is és együtt történik velünk egy szárnyaláshoz hasonlóan varázslatos – felemelő érzés…Majd egyszer csak hirtelen véget ért a Himnusz leszaladtam a színpadról azaz pályáról. Sípolás és máris kezdetét vette a mérkőzés, engem pedig az öltöző felé vissza indulva de még a mérkőzés helyszínén egy kedves kenguru ölelt meg és mondta ,hogy Szuper volt!

Gáspár Szilvia
Gáspár Szilvi vagyok, jazz énekesnő. Már 4 évesen operabérletet kaptam a szüleimtől, ezért a zene már egészen korán fontos része lett az életemnek. A jazz-nek hála beutazhattam Európát és számos országban adhattam át azt, amit az éneklés jelent nekem. Az örökzöld jazz slágerek mellett saját dalokat is játszunk egyedi, ránk jellemző hangzásvilággal, melyben a jazz mellett a soul, a funky és a latin zene elemei is fellelhetők. Hallgasd meg a legnépszerűbb dalainkat! 

4 hozzászólás ehhez: “Milyen érzés szombat este megtudni,hogy másnap Te énekled a Himnuszt a bajnoki döntőn?”

 1. Galgócz Deák Anikó szerint:

  Neked meglepetés volt a felkéres, de mi nagyon élveztük. A legjobban sikerült himnusz volt a döntők során. Minőségében és hangulatában egyaránt. Szerintem pozitív, hogy saját városunkból hívunk meg énekesnőt. Jó volt, hogy utána te is velünk szurkoltál a csapatnak. Köszönjük. ❤❤

  1. Gáspár Szilvia szerint:

   Jól esik hallani,köszönöm Anikó!Izgultam is nagyon,hogy sikerüljön szerencsét hoznom!!Persze ilyen tehetséges és kitartó csapat kellett hozzá,mint amilyen az Alba Fehérvár!!!

 2. Horváth Orsolya szerint:

  Kedves Szilvi!
  Köszönjük hogy ott voltál velünk és a fantasztikus előadást!
  Várunk szeretettel a kosár meccsekre!
  Hajrá Alba! Hajrá Fehérvár! Hajrá Gáspár Szilvi!

  1. Gáspár Szilvia szerint:

   Én köszönöm a megtisztelő felkéréstÉletre szóló élmény volt mind a játékosokkal és szurkolókkal együtt énekelni a Himnuszt mind pedig a mérkőzés az Alba Fehérvár győzelmével!!Hajrá Alba Fehérvár!!!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük